Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Вижте всички статии

10 съвета за успешно изложение

10 съвета за успешно изложение

1. Опознайте аудиторията

Кои са другите участници? Познавате ли тези фирми? Това ще Ви помогне да определите правилно посланието си и присъствието си събитието. Често изложителите се съсредоточват върху посетителите, а много често други изложители са тези, с които създавате добри взаимоотношения и добавят стойност на Вашия бизнес.

2. Съпътстваща програма

Бъдете активни преди събитието, промотирайте Вашите продукти и услуги чрез прес-възможностите, които дават организаторите. Има ли изложението хаштаг? Ако е така, използвайте го активно в социалните мрежи. Информирайте Вашите клиенти за предстоящото събитие. Бъдете активни и след края на изложението.

3. Поставете цели

Поставете индивидуални и групови цели преди изложението. Уверете се, че Вашият екип е наясно с тях и знае какви са персоналните отговорности. Дали целта ще събиране на определен брой контакти, сключване на определен брой договори, реализиране на продажби и т.н. Каквато и да е Вашата цел, дефинирайте я ясно и се стремете към нейното постигане.

4. Планирайте времето

Не оставяйте всичко за последния момент. След като се запознаете със сроковете на организатора, изгответе списък със задачи, разпределете отговорностите и пристъпете към действие веднага. Изпратете своето лого, представяне в каталога, рекламно каре и др. Изгответе визия за рекламните материали. Изберете подходящо оборудване за изложбения щанд.

Signmax.eu предлага различни ЕКСПО дисплеи, с гарантирано качество. Ще Ви предложим различни решения в зависимост от това къде е изложението - в чужбина или в България, начина на транспорт, вида на щанда – застроен или незастроен и др. Ще Ви доставим всички дисплеи готови за използване, предварително тествани и с монтирани визии.

5. Привлечете вниманието

Вашият щанд трябва да е отворен и приканящ, в същото време да е привлекателен и да привлича вниманието на посетителите. Запомнете – качество пред количество: искате да привлечете много хора на щанда си, но по-важно е те да са точните хора, т.е. потенциални клиенти. Не винаги подаръците привличат вниманието на заинтересованите, а със сигурност не искате щандът Ви да се препълни с хора, търсещи безплатни подаръци.

6.Фокус върху продуктите – изберете най-доброто

Дори и най-големите брандове не показват всичките си продукти, за да привлекат вниманието на посетителите. Изберете най- добрите и най-подходящите продукти за конкретната аудитория.

7. Бъдете ясни в посланието си

Формулирайте кратко послание за комуникация по време на цялото събитие и се придържайте към него. Кои сте Вие, какво правите, какво най-добре Ви описва, поднесено по разбираем за аудиторията начин.

8. Вашите представители на щанда

Вашият персонал на щанда няма да бъде убедителен, ако не е уверен и не вярва в ползите от продуктите Ви. Подберете персонал, притежаващ увереност, положителна нагласа и много енергия – изложбените дни са дълги и изморителни. Помислете за фирмено облекло на Вашите представители, това не е приложимо за всеки бизнес, но помага на посетителите да се ориентират бързо.

9. Запитвания

Как сте предвидили да записвате запитванията? Големите изложения предлагат електронно сканиране на баджовете на посетителите. Това е много удобно, но накрая получавате просто един дълъг списък от контакти. Най - добре е да водите записки за всички заинтересовани посетители - от какво се интересуват, дали желаят да им изпратите конкретна информация след изложението. Това ще е безценно, когато стане време за проследяване на аудиторията след края на изложението.

10. Проследявайте, оценявайте и подобрявайте

След приключване на изложението задължително осъществете контакт с Вашите посетители. Благодарете им, че са Ви посетили, изпратете обещаната информация или материали по време на изложението.

Оценявайте, анализирайте и подобрявайте всяко следващо изложение.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари