Количка

0 артикула
Вижте всички статии

10 съвета за успешно изложение

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

1. Опознайте аудиторията

Кои са другите участници? Познавате ли тези фирми? Това ще Ви помогне да определите правилно посланието си и присъствието си събитието. Често изложителите се съсредоточват върху посетителите, а много често други изложители са тези, с които създавате добри взаимоотношения и добавят стойност на Вашия бизнес.

2. Съпътстваща програма

Бъдете активни преди събитието, промотирайте Вашите продукти и услуги чрез прес-възможностите, които дават организаторите. Има ли изложението хаштаг? Ако е така, използвайте го активно в социалните мрежи. Информирайте Вашите клиенти за предстоящото събитие. Бъдете активни и след края на изложението.

3. Поставете цели

Поставете индивидуални и групови цели преди изложението. Уверете се, че Вашият екип е наясно с тях и знае какви са персоналните отговорности. Дали целта ще събиране на определен брой контакти, сключване на определен брой договори, реализиране на продажби и т.н. Каквато и да е Вашата цел, дефинирайте я ясно и се стремете към нейното постигане.

4. Планирайте времето

Не оставяйте всичко за последния момент. След като се запознаете със сроковете на организатора, изгответе списък със задачи, разпределете отговорностите и пристъпете към действие веднага. Изпратете своето лого, представяне в каталога, рекламно каре и др. Изгответе визия за рекламните материали. Изберете подходящо оборудване за изложбения щанд.

Signmax.eu предлага различни ЕКСПО дисплеи, с гарантирано качество. Ще Ви предложим различни решения в зависимост от това къде е изложението - в чужбина или в България, начина на транспорт, вида на щанда – застроен или незастроен и др. Ще Ви доставим всички дисплеи готови за използване, предварително тествани и с монтирани визии.

5. Привлечете вниманието

Вашият щанд трябва да е отворен и приканящ, в същото време да е привлекателен и да привлича вниманието на посетителите. Запомнете – качество пред количество: искате да привлечете много хора на щанда си, но по-важно е те да са точните хора, т.е. потенциални клиенти. Не винаги подаръците привличат вниманието на заинтересованите, а със сигурност не искате щандът Ви да се препълни с хора, търсещи безплатни подаръци.

6.Фокус върху продуктите – изберете най-доброто

Дори и най-големите брандове не показват всичките си продукти, за да привлекат вниманието на посетителите. Изберете най- добрите и най-подходящите продукти за конкретната аудитория.

7. Бъдете ясни в посланието си

Формулирайте кратко послание за комуникация по време на цялото събитие и се придържайте към него. Кои сте Вие, какво правите, какво най-добре Ви описва, поднесено по разбираем за аудиторията начин.

8. Вашите представители на щанда

Вашият персонал на щанда няма да бъде убедителен, ако не е уверен и не вярва в ползите от продуктите Ви. Подберете персонал, притежаващ увереност, положителна нагласа и много енергия – изложбените дни са дълги и изморителни. Помислете за фирмено облекло на Вашите представители, това не е приложимо за всеки бизнес, но помага на посетителите да се ориентират бързо.

9. Запитвания

Как сте предвидили да записвате запитванията? Големите изложения предлагат електронно сканиране на баджовете на посетителите. Това е много удобно, но накрая получавате просто един дълъг списък от контакти. Най - добре е да водите записки за всички заинтересовани посетители - от какво се интересуват, дали желаят да им изпратите конкретна информация след изложението. Това ще е безценно, когато стане време за проследяване на аудиторията след края на изложението.

10. Проследявайте, оценявайте и подобрявайте

След приключване на изложението задължително осъществете контакт с Вашите посетители. Благодарете им, че са Ви посетили, изпратете обещаната информация или материали по време на изложението.

Оценявайте, анализирайте и подобрявайте всяко следващо изложение.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти